Beltain: stoeien met Inspiratie

Beltain is de tijd van begin mei, wanneer het Plantenrijk zich op haar mooist meiboomtoont. De meeste bladeren zijn volledig ontvouwd in een helder fris groen. Enorm veel prana (levenskracht) komt vrij en er is veel meer zuurstof in de lucht. Bloesems openen zich ten volle om hun essentie te kunnen verspreiden en zich te kunnen verenigen met het andere geslacht.
Jonge dieren dieren groeien en leren al spelend in contact met het leven om zich heen hun gaven ontplooien en toepassen.

Ook in ons mensen voltrekt zich de natuurlijke cyclus. Alles wat in de Natuur gebeurt, speelt zich af in ons: ontkieming, groei, bloei, vruchten en zaden vormen, verval, rust. De overgangen van de seizoenen zijn hoogtepunten van instroom van nieuwe energie. Als je je op deze momenten verbindt met de diepere dimensies van de Natuur, bieden ze kansen om de harmonie in jezelf en in je gemeenschap te vergroten. Je kan ze, net als onze Keltische en Germaanse voorouders, bekrachtigen en verwelkomen met seizoensrituelen. –> Meer info over seizoensrituelen.

Op het Levenswiel zijn we nu onder invloed van de kracht van het Zuidoosten, die de krachten van het Oosten en het Zuiden combineert en dus een beginnende verbinding tussen wezens stimuleert. Deze elementaire natuurkracht helpt ons ook om onze gaven, ons levensplan, aan te gaan en al spelend om te zetten in de praktijk. Ze biedt ons ook de nodige levensenergie (prana) om dat te doen.
–> Meer info over het Levenswiel of Medicijnwiel.

Een Meiboom planten met Beltain is een oud gebruik met Keltische wortels dat in heel Europa voorkwam, en nog steeds. Er werden lange linten aan gehangen om met een lint in de hand rond de meiboom te dansen en volksspelen werden gespeeld om nieuwe levenskracht te vieren en aan te wakkeren. De boom, meestal een Berk, was een mannelijk fallussymbool en de linten die er al dansend werden rond gewikkeld stonden symbool voor de vrouwelijke vulva… Rond de meiboom dansen was dus de creatieve vereniging van het mannelijke en het vrouwelijke, de God en de Godin die al het leven creëren.

Hoe kan je de Beltain-energie meer beleven?

  • Bloesemtakken in huis halen
  • Vrijen in het bos…
  • Of iets spannends doen van een andere aard…
  • Met vrienden dansen rond een meiboom, met de intentie van de vreugdevolle versmelting van 2 tegendelen
  • Bij een boom een gelofte afleggen van trouw aan je innerlijke huwelijk, de versmelting met de Liefde

Als je ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief, komt voor 1 mei de link naar het Beltain-ritueel in je mailbox. –> Inschrijven

Tot dan, veel plezier met het toeleven naar Beltain!

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Subscribe