In de Weegschaal

22 september. We zijn net het punt van evenwicht gepasseerd, waar dag en nacht, expressie en inkeer in de Natuur even groot zijn. Het is daarbij Herfst geworden en zo zijn we de energie van het Westen binnengegaan. De oogst is binnen, het kaf wordt van het koren gescheiden, de bladeren vallen maar de bomen blijven staan.

Het is een goed moment om te kijken wat in ons leven de oogst van het jaar is. Zijn we tevreden? Of willen we het anders? Wat is goed om bij te houden dat ons zal voeden tijdens de winter? Wat kunnen we beter voortaan achterwege laten? Moet er spanning ontladen worden?

Het is een goed moment om dankbaar te zijn: we gaan niet verhongeren deze winter, hebben warme kleren en een dak boven ons hoofd, dierbaren om ons heen.

Een oud gebruik, dat je zelf kan toepassen, is het hangen van een symbool van de overvloed van de oogst in je huis. Doe dit met de rituele intentie je huis en gezin te zegenen met blijvende gezondheid en voorspoed, de hele winter door. Vaak was dit een eenvoudig poppetje gemaakt van stro of gedroogde kruiden, maar het kan ook een ander symbool zijn. Zelf iets maken heeft het voordeel dat je er je eigen energie insteekt, wat het krachtiger maakt.

Moge de zaden van je oogst je voeden en moge de beste zaden gezegend en bewaard worden tot de Lente, om nieuw Leven te laten ontkiemen!

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Subscribe