Het Levenswiel als Medicijn

Groeitraject Sjamanisme

Herken jij jezelf hierin?

 • Heb je al wel eens een ritueel uitgevoerd om evenwicht of verbetering te brengen in een situatie of voor persoonlijke groei? Vond je dat het weinig of geen concrete resultaten gaf? Wil jij leren werken met krachten en rituelen zodat ze echt werken?
 • Wil jij je band met de Spirit in de Natuur vergroten en met deze kracht werkelijke veranderingen in je leven brengen? 

Leer werken met het medicijnwiel, een oeroud systeem van natuurlijke levenswijsheid, met de natuurkrachten en sjamanistische bondgenoten. Een fundament van sjamanistisch werk.

Stel je voor… dat er meer levenskracht door je stroomt. Dat je krachtig en zeker van jezelf bent, gesteund en begeleid door jouw voeling met het ritme en de ziel van de Natuur. Dat alle puzzelstukjes in een moeiteloze flow samenkomen. Dat je voelt dat je op het juiste pad zit en een wezenlijke bijdrage levert aan het grote geheel door jouw unieke gaven in te zetten…

Hoe zou dit voor jou zijn?

De belangrijkste reden waardoor je op dit moment niet helemaal vrij in je kracht staat, is wellicht de ervaring van afgescheiden te zijn. Van de levenskracht, het ritme en de wijsheid van de Aarde. Van de mensen rond je, van jezelf en van je Ziel. Vaak hoor je hoe druk we bezig zijn. In elke natuurlijke flow heb je lente en zomer, maar ook herfst en winter. Alle fasen zijn nodig om in harmonie te blijven. Als we werkelijk willen groeien als mens, dienen we ook te leren luisteren naar de boodschappen van onze broeders en zusters, de dieren, planten en stenen.

Meer in contact met jezelf en de natuur dankzij ons groeitraject “Het levenswiel als medicijn”

Wat is het Levenswiel? Het levenswiel of medicijnwiel geeft weer hoe de Natuurkrachten van invloed zijn op ons leven. Via dit levenswiel krijgen we de kans om meer in contact te komen met deze krachten en dynamieken. Dit maakt dat we ze doelbewuster kunnen inzetten, ten voordele van onszelf én het grote geheel. Werken met het medicijnwiel is een goede ingang om kennis te maken met verschillende methoden uit het sjamanisme , of ze te structureren en te verdiepen.

In dit groeitraject krijg je effectieve tools aangereikt om de positieve invloed van de Natuurkrachten in je leven te versterken en zo een hoger niveau van harmonie te bereiken op alle niveaus. Er zijn 5 bijeenkomsten in dit traject: 1 initiatiedag en 4 verdiepingsdagen, waarbij we in intense rituelen en andere sjamanistische methoden telkens de levensdomeinen van elke windrichting gaan vrijmaken en versterken:

 • Initiatie: Je leert kijken vanuit de verschillende standpunten op het wiel en krijgt inzicht in je patronen, valkuilen en wat nodig is om uit een impasse te geraken. Je leert de kunst van rituelen en gebed, gaat bondgenootschap aan met de windrichtingen, met krachtdieren en andere helpers en leert zo zelfstandig hun hulp inzetten.
 • West: Innerlijke kracht vrijmaken en vergroten, je innerlijke beperkingen verkleinen (stemmetjes in je hoofd).
 • Noord: Ruimte maken voor het hoger bewustzijn, het licht van de ziel en rust in jouw leven.
 • Oost: Je leert jouw medicijn voor de wereld, jouw kwaliteiten ontdekken en hoe je ze meer en beter kunt inzetten.
 • Zuid: Je levensenergie versterken, heling voor je relaties en materiële omstandigheden.

Deze training kan alleen in haar geheel gevolgd worden. Wie het traject al eens volgde, kan in een latere reeks wel één of meer dagen naar keuze opnieuw meedoen, tegen verminderd tarief.

–> Meer lezen over het Levenswiel?

Data: Zondagen, 10u – 18u, zie agenda

Kostprijs:

375 € voor het hele traject. Betalingsgegevens: zie contact

Schrijf je nu in, want de plaatsen zijn beperkt. We werken immers graag in kleine groepjes. Deze training in het werken met het medicijnwiel is zeer ervaringsgericht, waarbij elke deelnemer voldoende aandacht verdient.

 

–> Inschrijven

Naast het groeitraject is er ook de mogelijkheid voor individuele coaching

Hierin kijken we samen vanuit het medicijnwiel, naar een specifiek probleem in je leven, en zoeken naar andere invalshoeken en manieren om de nodige beweging te brengen in jouw wiel.

Reactie van een deelneemster:

“Het was me een waar genoegen kennis te maken met het centrum Berkana, de initatie Levenswiel.
Ik heb weer heel wat bijgeleerd!  Goeie opbouw, praktische oefeningen een voltreffer, … het doorgeven v/ kennis gaat je goed af! Idyllisch plekje temidden v/ weilanden, akkers maakten het plaatje compleet!
Weer een stapje vooruit …
Nu laat ik alles mondjesmaat binnensijpelen, uitkijkend naar de + effecten !
Ik val later weer in …
Succes verder met je projecten!”
Ann S.

Het vakje hieronder dient om feedback te geven op ervaringen met dit traject of op de inhoud van deze pagina. Voor inschrijvingen, ga naar Contact (bovenaan die pagina).

 

7 Responses to Het Levenswiel als Medicijn

 1. Stel je eens voor dat je aan een waterkant komt te staan,
  Waardoor je besluit dat je wel eens een boottochtje wil maken.
  Maar in je rugzak vind je enkel een touw…
  Nu zit je vast…

  Stel je nu eens voor dat een adelaar je kwam tonen waar er iets verderop stammen liggen,
  waartussen een slang zich verder slingert…en plots zie jij een vlot, gemaakt van stammen en touw…
  En je maakt je vlot, maar ’t wordt donker voor het klaar is, dus je kruipt moe maar voldaan in je tent, als een beer in zijn hol en je herkauwt deze wonderbaarlijke dag.
  En ’s nachts zie je jezelf staan aan de rand van het meer, twijfelend, wijfelend, of je nu wel die oversteek moet maken. En Schilpad nodigt je uit voor een tripje en toont je het woud aan de rand van het water, alle hoeken en kanten, zoals je ze altijd hebt gekend en zoals je ze nog nooit zag. “Als je hier blijft, is het precies goed”, zegt Schildpad, “maar kijk eens naar de overkant” En je tuurt in de verte, en daar aan de andere kant van het water, zie je Olifant, aan de rand van een woud waar je misschien nooit eerder bent geweest en dat je toch altijd al hebt gekend. “Als je hiernaartoe komt, “zegt Olifant, “is het precies goed.”.

  En ’s ochtends word je wakker van de zon die door het tentzeil piept en je voelt precies wat te doen…

  En je touw is sinds die dag nooit meer gewoon een touw…

  Stel je nu eens voor dat er een plaats is,
  Waar je allemaal van die wonderbaarlijke reizen kan maken,
  Geleid door de wijsheid van al wat is
  met een zeer bekwame reisleider die je langs de vier windstreken voert, de uithoeken toont en hun bewoners introduceert.
  Een plaats waar je je rugzak kan uitladen
  en je bagage kan herschikken in een koffer vol met tools
  waardoor een wereld van mogelijkheden opengaat en
  elke bestemming mogelijk wordt.

  Stel je voor dat je op die plaats klaar staat om met de nieuw gepakte koffer te vertrekken,
  Het leven wacht, het leven roept…

  Maar je blijft nog even struinen,
  Want een glimp van heimwee vult nu al je hart
  Dus bedenk je gauw wanneer je weer eens terug kan komen
  Voor een inspirerende, helende, sacrale tocht….

  Dat was voor mij het groeitraject sjamanisme bij Berkana
  En ik was niet de enige die daar zo stond

  Bedankt medereizigers,
  Bedankt Groot Mysterie,
  Bedankt
  Kracht van het Westen,
  Kracht van het Noorden,
  Kracht van het Oosten,
  Kracht van het Zuiden,
  Bedankt Maarten.

  Aho

  Wendy

 2. Wendy zegt:

  (BLIJKBAAR is het tijd om de teksten voor mijn website te herschrijven en terwijl ik dat aan het doen ben, was het ineens overduidelijk tijd voor een nieuw stukje waardering hier, minder poëtisch als het vorige, maar net daarom misschien duidelijker voor wie zoekende is- nvdr)

  Ik heb het genoegen gehad de reis doorheen het traject meerdere keren te mogen beleven en mee-beleven met verschillende andere deelnemers.

  Niets minder dan diepe diepe dankbaarheid en waardering is daarvoor op zijn plaats naar mijn gevoel.
  Dankbaarheid omwille van de sfeer, de setting, de zachtheid, de kracht, de wijsheid, de openheid, de verbondenheid, de authenticiteit, de begeleiding, het loslaten, de eigen ervaring van waaruit de kennis en de tools doorgegeven worden en de rituelen vorm krijgen. Op die manier bewerkstelligde het traject voor mij een nog steeds voortdurende reis richting mezelf waarbij het feit dat “er geen weg terug is” een heerlijk geruststellende gedachte is. En het betreft zeer zeker een Medicijn dat bij ieder die aangeraakt wordt, misschien wel een andere uitwerking kent, maar dat het Helend is in alle denkbare vormen en lagen heb ik gezien, gevoeld, geproefd bij mezelf en bij anderen op elke denkbare en zelfs voordien “ondenkbare ” wijze.

  Aho.

 3. Pingback: Helende plant Augustus: Moerasspirea - kruid van de druïden »

 4. Pingback: Helende Plant April: Paardenbloem – Zien en Oneindige Inspiratie Zaaien

 5. Pingback: Essentiële elementen van Sjamanisme - 1: Communicatie

 6. Pingback: Spirit van Uil: vanuit Stilte, Licht in duister zien

 7. Pingback: Ostara: Ontwaken in het Nieuwe -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *