Ostara: Ontwaken in het Nieuwe

Ostara is de tijd rond de lente-equinox op 21 maart, wanneer dag en nacht zonsopgang Lenteeven lang zijn en de dag weldra langer zal zijn: het Licht wint NU van het duister.
Het leven ontwaakt, toont zich en groeit. Planten komen boven de grond of openen hun knoppen en ontvouwen weldra razendsnel hun nieuwe bladeren. Plantendelen die afgestorven zijn, worden nu, door de grotere warmte, tot humus voor de volgende generatie.
Jonge dieren die tot nog toe in het hol moesten blijven, zijn nu sterk genoeg om de wereld te betreden. Veel dieren worden in deze tijd geboren, komen meer ontwikkeld ter wereld dan de eerste en zijn meteen klaar om zich in de buitenwereld te begeven.

Ook in ons mensen voltrekt zich de natuurlijke cyclus. Alles wat in de Natuur gebeurt, speelt zich af in ons: ontkieming, groei, bloei, vruchten en zaden vormen, verval, rust. De overgangen van de seizoenen zijn hoogtepunten van instroom van nieuwe energie. Als je je op deze momenten verbindt met de diepere dimensies van de Natuur, bieden ze kansen om de harmonie in jezelf en in je gemeenschap te vergroten. Je kan ze, net als onze Keltische en Germaanse voorouders, bekrachtigen en verwelkomen met seizoensrituelen. –> Meer info over seizoensrituelen.

Op het Levenswiel zijn we nu onder invloed van de kracht van het Oosten, die de Lente, de ochtend en elk ontwaken en nieuw begin op gang brengt. Deze elementaire natuurkracht helpt ons ook om klaar te zien wat er nodig is en waarvoor we hier zijn. Ze helpt ons om ons te oriënteren, een richting te kiezen en te starten. –> Meer info over het Levenswiel of Medicijnwiel en het groeitraject ‘Het Levenswiel als Medicijn’.

Integratietips:

  • Doe het Ostara-ritueel, waarvoor je een mail zal krijgen voor het weekend van 19 maart, als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief –> inschrijven
  • Berkensap drinken owv de revitaliserende kracht: zie artikel over Berk
  • Soep of ‘spinazie’ maken van brandnetels of paardenbloemblaadjes (of deze laatste in de sla doen) om dezelfde reden
  • Ei-meditatie: visualiseer dat je in een ei zit en laat dan zich ontvouwen hoe en als wat je eruit zal komen. Laat deze informatie je inspireren bij nieuwe ondernemingen.
  • Beschilder een ei voor de natuurwezens, als geschenk voor hen en symbool voor het nieuwe in je leven, zet het op een mooi plekje in de natuur met de vraag of ze mee willen zorgen voor positieve nieuwe ontwikkelingen in een bepaald aspect van je leven.
  • Kleed je op je paasbest, raap mee paaseieren met de kinderen en leef je helemaal in in het ontdekken van nieuwe lekkere verrassingen!

Veel Lente-ontwaak-plezier 🙂

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Subscribe