Spirit van Kraai: Boodschapper, Magiër, Bewust het Duister in

Kraai en Raaf herinneren ons aan ongecontroleerde duisternis in ons Kraaileven, aan iets spannends aan ‘een andere kant’. Ze werden vroeger in heel Europa gezien als Zij die de Grens oversteken als boodschapper tussen deze en gene zijde, bondgenoten van de Oppergod. Tegelijk zijn Ze met hun intelligentie, handigheid en communicatievermogen meester-manipulators, magiërs. Ze tonen ons het meester worden over het duister door het toe te laten, en zo het negatieve ervan te overstijgen.

De Zwarte Brutale Vogel vertegenwoordigt sterk de kracht van het Noordwesten waardoor we in het donker worden geleid, over de grens van zichtbaar naar onzichtbaar, van leven naar dood wanneer veel levensvormen afsterven, ondergronds gaan of andere oorden opzoeken. Daar komen we drempels tegen, angst voor loslaten en het onbekende, en verdrongen delen als we naar binnen kijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zijn Noordwestkracht komt ook tot uiting in Zijn vermogen tot communicatie met de Andere Wereld. We kennen Hem als de sprekende vogel en associëren Hem tegelijk met de Dood, maar onze voorouders, zowel aan Germaanse als aan Keltische kant (we hebben ze allebei in ons), kenden Hem ook als de boodschapper van de Oppergod.

De Germaanse oppergod Wodan (Odin in Scandinavië) had 2 raven, Hugin (intelligentie) en Munin (geheugen), die Hij ’s ochtends de wereld inzond en Hem ’s avonds kwamen zeggen wat Ze gezien hadden. Wodan zelf is ook de sjamaan, en heeft één oog dat naar binnen kijkt. Ter Kraaien Wodaninformatie: Sinterklaas is Wodan, die met Zijn achtvoetig paard over de huizen vloog met zijn zoon Oel (deze keek naar binnen door het ‘oelgat’, het rookgat, en bracht rond midwinter geschenken).

In grote delen van de Keltische wereld was Lugh de belangrijkste god; de namen van de steden Lyons in Frankrijk, Leiden in Nederland en Leeds in Engeland verwijzen naar Hem. Ook Hij wordt geassocieerd met Raven. De held Bran, wiens naam Kraai of Raaf betekent, was een goddelijke incarnatie of bovenmenselijke figuur die Zijn hoofd liet begraven op de heuvel waar later de Tower of London gebouwd werd, om het land te beschermen. De toren werd eeuwenlang bewaakt door Raven en toen hij in de 2e wereldoorlog gebombardeerd werd en de Raven verdwenen, liet Churchill (lid van een druïdenorde) nieuwe Raven halen om de bescherming van de ‘Ravengod’ verder te zetten.

Het arrogante voorkomen van Kraai duwt de confrontatie met wat we niet in de ogen durven kijken in ons gezicht. Tegelijk spoort Haar heldere intelligentie ons aan om er bewust naar te kijken, en in het duister ons eigen licht te ontdekken. Welke schaduw je ook omringt, als je blijft kijken zonder oordeel ben jij het Licht van Bewustzijn dat alles verlicht, waardoor je de kracht, de potentie van het duister integreert.

KraaienKraaien werden ook vaak gezien als orakel, druïden voorspelden op basis van Hun vlucht en Hun krassen. Er zouden zelfs verslagen bestaan uit de late 17e eeuw van Raven die voorspellingen uitspraken. Ze helpen ons kijken in de Andere Wereld en als we lang en intens relatie met Hen aangaan, kunnen Zij ons de gave van profetie verschaffen.

Toch zijn het ook heel ‘gegronde vogels’. Het zijn aaseters, die dus dode resten van dieren opruimen en zo ziektes helpen voorkomen. Nog een geaarde eigenschap van Kraaien is dat Ze heel territoriaal zijn. En Ze zijn heel sociaal, leven soms in grote groepen met een complexe sociale structuur, wat weer op hun intelligentie wijst. Niet te verwonderen dat Ze vaak in de jacht een bondgenootschap met Wolven aangaan, Ze hebben er heel wat mee gemeen.

Net zoals Raaf de bondgenoot is van Wodan, de sjamaan-god, staat Hij ook bekend als helper van de sjamaan of tovenaar, die naar de Onderwereld reist om heling te vinden. Raaf kent geen angst, en het is dat dat Hem zijn Kracht geeft.

Wil je de kracht van Kraai aan jouw zijde ervaren? Kom dan naar de sjamanistische klankhealing met Reiki op zaterdag 19 november 2016!

–> Meer info over klankhealing

–> Inschrijven

Veel verbinding over de grenzen heen met Kraai!

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

6 Responses to Spirit van Kraai: Boodschapper, Magiër, Bewust het Duister in

 1. Sebastiaan van Vliet zegt:

  Ik vindt het een mooie uitleg over de kraai en heb er ook wat belangrijks kunnen lezen wat mij een bevestiging gaf aan een gedachte van mij over de kraai.

 2. johan zegt:

  ik heb veel aan deze uitleg gehad, al moet ik eerlijk zeggen dat ik het al wist. mid jaren 90 is er iets bijhoorlijk naars gebeurd in mijn leven.na die nacht werden mijn huis en de directe omgeving ,zo niet de gehele stad omringd door kraaien..hun gekreis ging door merg en been,en mensen (lees leken) werden bang van mij.
  ik heb altijd geweten dat het met bovenstaande uitleg van doen had.
  er is meer tussen hemel en aarde.
  Over de reacties van mensen toen en nu maak ik mij niet zo druk meer, al heeft het mij wel een sociale isolatie gekost.)
  het zijn namelijk hun issues, mensen zijn bang voor dat wat ze niet kennen..het heeft niets met mijn persoon van doen.

  • johan zegt:

   de reacties van mensen toen is makkelijk uit te leggen; folie au deux.
   In gewoon Nederlands ;massahysterie.
   heksenjacht is iets van alle tijden.

 3. Antonella zegt:

  Hallo,

  Lees hier dat kraai-wolven veel gemeen hebben. Kan er iemand zeggen wat deze twee krachten teweegbrengen?

  Dank

  • maarten zegt:

   Dag Antonella,

   Bedankt voor je vraag. Zoals Wolf en Kraai elkaar versterken in de jacht, gebeurt dit ook in hun samenwerking als spirit-helpers. De kwaliteit van Kraai wordt uitvergroot dankzij Wolf en omgekeerd. Daarnaast vullen ze elkaar aan. Kraai wordt aangevuld met de gevoeligheid en doe-kracht, het gerichte leiderschap van Wolf. Wolf krijgt versterking van het vermogen van Kraai om verder en dieper te kijken, contact te maken met de magische Andere Kant en dit aan hem (Wolf) door te geven.
   Tegelijk is het onmogelijk een volledig antwoord te geven, de hulp van spirits is ook bij iedereen anders want individueel afgestemd. We kunnen ook nooit een volledig zicht hebben op de rijkdom van hun kwaliteiten. Dus wie weet wat je nog allemaal kan verwachten van deze 2 :-).
   Heb je een connectie met één van beide?

   • Antonella zegt:

    Hallo, sorry voor het laattijdig antwoorden maar alvast bedankt voor de reeds gegevenen.
    Mijn totem is wolf maar er vliegen altijd kraaien rond mij waar ik ook ga. Versta hun taal niet zo goed maar laat hen weten dat ze welkom zijn. Ze fascineren me ook. Ook ben ik ooit in contact geweest met iemand waarvan de totem kraai was. Begreep deze persoon ook niet zo goed nl tss wat ik bij deze aanvoelde en hoe dit zich uiterlijk manifesteerde. Raakte in de war.
    Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Subscribe