Spirit van Zwaan: Ziel, eenheid, de Andere wereld

Zwaan, engel onder de dieren. zwanenhartWeinig vogels belichamen evenzeer de Licht-kwaliteit, het etherische, de eenheid van mannelijk en vrouwelijk. Opdat de Keltische bard optimaal inspiratie zou kunnen ontvangen uit de Andere wereld, droeg hij/zij soms een ceremoniële mantel van zwaneveren. Zwaan voert ons mee op de trilling van de Ziel.

Deze vogel manifesteert in hoge mate Noord-energie. Zijn/Haar etherische voorkomen duidt hierop, maar ook het feit dat je uiterlijk geen onderscheid kunt zien tussen het mannetje en het vrouwtje, iets wat in het dierenrijk eerder uitzonderlijk is. Noordkracht is de kracht van Ziel, het niet-fysieke, maar ook de kracht die alles één maakt en er hetzelfde doet uitzien; denk maar aan een sneeuwtapijt dat alles bedekt. Dit in tegenstelling tot de Zuidkracht die dualiteit en diversiteit mogelijk maakt en de polariteit mannelijk/vrouwelijk benadrukt.

zwanenkuiken-op-rugSiberische sjamanen reizen naar de Andere Wereld door zich tussen de veren van de Zwanenspirit te stoppen om makkelijk over de grens tussen hier en ginder te geraken. Ze nemen hierbij een voorbeeld aan hoe zwanenkuikens zich laten dragen tussen de vleugels op de rug van vader of moeder.

Zwaan verbindt niet alleen deze en gene zijde, Ze linkt ook de vrijheid en lichtheid van de Lucht-dimensie met het gevoelige en de emoties van Water. “Zwanenzang’ is een uitdrukking voor het laazwanenmeertste dat iemand vanuit zijn Ziel doet voor hij sterft en overgaat naar de Andere Kant. In heel de wereld, maar vooral in Europa en meer specifiek op de Britse eilanden, zijn er verhalen van meisjes die in Zwanen veranderen.

De etherische sierlijkheid van Zwanen meditatief observeren kan je helpen dieper in contact te zijn met je eigen essentie, met je Ziel, met de kwaliteit die jij meebrengt uit de Andere Wereld.

Een andere manier is via klank in afstemming op Zwaan. Op vrijdag 23 december 2016, 20u – 22u, kan je deelnemen aan de klankheling met reiki en de spirit van Zwaan. –>Inschrijven

Wees welkom! We wensen je een fijne verbinding met de spirit van Zwaan!

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Subscribe