Tips voor een Leven in Verbinding

Is een initiatief van Berkana om je te helpen op een eenvoudige manier verbindingen met het Leven, je naasten, de Aarde en de Spiritwereld wakker te maken, te verlevendigen en te versterken.

Geregeld vind je tussen de berichten op deze website, gratis en voor niks deze tips.

Rond 1 augustus wordt Lughnasadh gevierd. Het is één van de 8 Keltische jaarfeesten, die op ceremoniële wijze onze band met de Aarde, elkaar en de Spirit in al wat leeft willen levend houden.

Lughnasadh of Lammas (Loaf-mass, = brood-mis) staat in het teken van 2 dingen: het Licht dat duidelijk begint af te nemen, en de oogst die voor de deur staat. De God Lugh (licht), het mannelijke principe, offert zich op voor het vrouwelijke ontvankelijke principe, wat zorgt voor de overvloed van de oogst.

Het spoort ons aan ons op onze eigen manier in te zetten voor de gemeenschappelijke oogst, zodat iedereen kan ontvangen, delen in de overvloed.

Dit eenvoudige ritueel kan je hierbij helpen:

Neem een stuk fruit en laat het een kwaliteit of talent van jezelf vertegenwoordigen, zoals je creativiteit, invoelingsvermogen of fysieke kracht. Zoek een plaats waar je het op rituele wijze kan begraven, zeg je naam, de plaats waar je bent en de datum. Benoem de eigenschap die je stuk fruit vertegenwoordigt, en begraaf het in de Aarde met een gebed dat die kwaliteit van je in dienst van het Leven moge worden geaccepteerd. Vanaf nu zal dat aspect van jezelf worden wat het moet zijn om de zaak te dienen waarvoor je hebt gekozen, en zullen zich de juiste gelegenheden aandienen om je talent in te zetten. Het begraven van iets impliceert een wederopstanding, en je gebed zal zorgen voor een wedergeboren versie van je gave aan het Leven.

Geniet ervan!

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *