Wie zijn wij

Hedwig

HedwigIk heb altijd een sterke spirituele impuls en een diepe liefde voor de Aarde gevoeld. Als jong volwassene heb ik geworsteld om dit vorm te geven in de wereld en trouw te blijven aan wie ik ben.

Gaandeweg ontmoette ik meer gelijkgestemde zielen, waaronder ook Maarten, mijn echtgenoot en partner in Berkana, waarmee ik samen een leven opbouw, gedreven door de verbinding met de natuur en onze oorspronkelijke staat van zijn. We hebben samen 2 kleine dochtertjes, Freya en Ode. Dit heeft mij dichter gebracht bij mijn vroedvrouw zijn voor innerlijke geboorteprocessen.

Ik ben een levensgenietster en hou ervan om te leven en werken vanuit de kracht van eenvoud. Ik vind het heerlijk om mezelf uit te drukken in kleur, klank en beweging. Het helpt me om mijn energie vrijelijk te laten stromen en geeft me levensvreugde. Ook de vraag ‘wat is echt contact?’, verbaal en non-verbaal, heeft me aangezet tot exploratie op mijn professioneel pad.

Na mijn humaniora op de Steinerschool, werd ik doorheen de jaren gevormd vanuit verscheidene invalshoeken:

 • vele jaren intensieve ervaring met meditatie, zelfonderzoek en meditatieve dans.

 • graduaat orthopedagogie en 10 jaar werkervaring als opvoedster

 • meerdere workshops en (jaar)trainingen stemwerk en intuïtieve ontwikkeling

 • Reiki-initiatie

 • opleiding tot creatief therapeute, voice dialogue facilitator i.o.

Ik geef bij Berkana creatieve therapie, healing, groepssessies klankhealing (samen met Maarten) en individuele gesprekken (voice dialogue).

Maarten

Maarten

Naast mijn praktijk bij Berkana, ben ik beroepshalve als herborist bezig met kruiden, voedingssupplementen, bijenproducten en gezonde voeding.

15 jaar geleden kreeg ik, in de nacht dat ik de volwassen leeftijd van 18 jaar bereikte, rond het uur van mijn geboorte (1u30) een zwaar verkeersongeval én een uittredingservaring. Ik herstelde, maar mijn leven kreeg een andere wending: een spirituele missie werd meer en meer voelbaar. Toen begon een intens transformerend spiritueel pad van sjamanisme, zweethutten, meditatie en zelfontplooiing. Ik volgde vele trainingen bij verschillende leraren, o.a. Daan Van Kampenhout.

Sedert 7 jaar geef ik zweethutceremonies, sjamanistische klankhealingceremonies en trainingen sjamanisme. Ik help mensen bewust Schepper te zijn van hun eigen leven door eenwording met de ritmes en krachten van de Natuur. In mijn leven en werk zijn het Levenswiel en de primaire krachten van de windrichtingen steeds een belangrijke leidraad.

Naast 15 jaar ervaring met de oorspronkelijke Bhoeddistische inzichtmeditatie, rebirthing en sjamanistisch werk, heb ik een achtergrond van verschillende opleidingen en praktijkervaringen:

  • graduaat Assistent in de Psychologie, 1 jaar opleiding client-centered psychotherapie en vrijwilligerswerk als gespreks-therapeut

  • Reiki I en II, Alchemic Healing I, II en III initiaties

  • jaartraining intuïtieve ontwikkeling, 2 jaartrainingen rebirthing bij Roos Windels en Jef Clement

  • verscheidene trainingen sjamanisme: o.a. jaarttraining ‘The 4 seasons’ rond het Levenswiel en de jaartraining rond de Levensboom en de 3 Werelden bij Daan Van Kampenhout

  • vision quest in 2002

  • 15 jaar intensieve zweethutervaring, waarvan 8 jaar vnl. bij Pol De Wolf, Bernard Crijns, Marije Broersen en Roel Crabbé, en 7 jaar als zweethutfacilitator

  • 8 jaar experimentele ervaring met klankwerk en vervolgens 7 jaar klankhealings geven

  • verder bijwonen van traditionele healingceremonies, workshops Mongools/Siberisch sjamanisme, Noordse Runen- en Galdr-magie

Ik geef bij Berkana workshops sjamanisme en bewustwording, rebirthing sessies, klankceremonies individueel en in groep, zweethutceremonies en individuele sjamanistische consulten.

Het vakje hieronder dient om feedback te geven op de inhoud van deze pagina. Voor inschrijvingen, ga naar Contact (bovenaan die pagina).

2 Responses to Wie zijn wij

 1. Bart Reynders zegt:

  Dag Maarten,
  ik volgde gisteren een zweethut bij u in het St Jan Bergmansklooster,
  wat mij vrijwel onmiddelijk bij het nekvel grepen was het moment waarop u keelzang beoefende.Mijn vraag is of u mij ergens een workshop keelzang kan aanbevelen.
  Met vriendelijke groet,
  Bart Reynders

 2. Maria (MIRA) Lootens zegt:

  Beste Maarten en Hedwig,

  Ik heb met veel belangstelling jullie gegevens en activiteiten doorgenomen. Alles klikt totaal met hetgeen waarmee ik gans mijn leven ben bezig geweest samen met mijn man, die spijtig genoeg, maar goed voor hem, verleden jaar is overgegaan naar de andere dimensie.
  We hebben intens met de Rune gewerkt, vooral mijn man Jules die onder de naam Amfortas als runenmeester heeft gewerkt en waarbij hij zeer goed werk heeft verricht om mensen te begeleiden. Hij heeft ook een boekje over de runen geschreven, dat ik nog altijd gebruik. Ikzelf heb de inspiratie gehad twee spirituele boeken te schrijven, waarvan de eerste is uitgegeven en een derde is in de maak. Als u er graag meer inlichtingen over wilt zal ik die graag doorsturen. Ik heb een sterk gevoel dat jullie bizondere mensen zijn die nog veel goed werk zullen tot stand brengen tot zegen van anderen. Ik zou graag met jullie kennis willen maken.
  Groetjes
  MIRA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Subscribe